skip to content

Info@vibrantledlights.be  | +32 52 5O 96 25

✅ Gratis verzending vanaf € 150    ✅ Gratis afhalen in Londerzeel   ✅ Offerte op maat 

Info@vibrantledlights.be  | +32 52 5O 96 25

✅ Gratis verzending vanaf € 150    ✅ Gratis afhalen in Londerzeel   ✅ Offerte op maat 

Info@vibrantledlights.be  | +32 52 5O 96 25

✅ Gratis verzending vanaf € 150    ✅ Gratis afhalen in Londerzeel   ✅ Offerte op maat 

Tips over LED verlichting.

Licht specificaties

Wist je dat?

Feiten over LED verlichting die jij nog niet wist!

Vragen over LED

Bekijk hier de antwoorden op al jou vragen over LED

Door rekening te houden me kenmerken zoals CRI, Kleurtemperatuur, Lumen/watt, compatibiliteit met je huidige armaturen, ontstekingstijd,… Dat in verhouding tot jouw persoonlijke benodigdheden. Resulteert in de juiste keuze specifiek voor jouw. Leer meer over bovenstaande kenmerken via deze pagina.

1. Niet genoeg vooronderzoek waardoor je niet de beste prijs/kwaliteit optie hebt.

Het kiezen van de goedkoopste optie kan zorgen dat de levensduur van je product veel korter is. Waardoor je veel sneller een nieuwe moet kopen, en dus op het einde van de rit geen geld uitspaart.

2. Geen rekening houden met garantie.

Het nakijken van de garantie van een product kan verzekeren dat je product lang zal meegaan. Lees over ons 360° service model (inclusief 7 jaar garantie) om te zien hoe wij dit aanpakken.

3. Geen rekening houden met de kleurprestaties/ CRI /lumen van de verlichting en de foute kiezen voor jouw ruimte.

Een foute keuze kan leiden tot een verkeerde verlichting in jouw ruimte die niet is wat je wou, waardoor je geld fout gespendeerd is. Lees meer over Kleurprestaties, CRI en lumen op onze ‘Licht specificaties’ pagina.

4. Niet zien of je verlichting flikkervrij is.

Het hebben van lampen die flikkeren kan vele gevolgen hebben, inclusief: geen concentratie, nadelen voor jouw persoonlijke welzijn, minder alertheid, verkeerde kleurwaarneming,…

Onze VIBRANT armaturen zijn 100% flicker-free.

Door rekening te houden met verschillende kenmerken, zoals gewenste locatie, vooropgestelde regels over LUX waarde, aanbevolen HCL,.. kan de juiste keuze gemaakt worden:

Bijvoorbeeld: Je wilt lampen plaatsen in je kantoren waar jouw werknemers aan de computer werken. 

De verplichte LUX-waarde voor kantoren is 500 lux.

Human centric lighting bootst daglicht na. Bij het lang spenderen in een ruimte met weinig daglicht gaat human Centric light toch zorgen dat je biologische klok op pijl blijft. Wat belangrijk is als je werknemers een hele dag in een kantoor spenderen.

Blue hazard of blauw piek licht dient in acht genomen te worden. Het lang aanwezig zijn in een ruimte met blauw licht kan schade veroorzaken. Wat dus van toepassing kan zijn bij het werken in een kantoor.

1.Flikkerende lichten

Het hebben van lampen die flikkeren kan vele gevolgen hebben, inclusief: geen concentratie, nadelen voor jouw persoonlijke welzijn, minder alertheid, verkeerde kleurwaarneming,…

2. Slechte kwaliteit 

Wanneer je lampen slechte kwaliteit hebben, kan dit resulteren in korte levensduur, slechte lichtkwaliteit, verkleuring, verminderde lichtopbrengst,.. waardoor je snel en vaak je lampen zal moeten vervangen.

3. Te vaak moeten vervangen

Kiezen voor LED verzekerd dat de levensduur van je lampen veel langer is dan de standaard gloeilamp. Zie deze vergelijking: 

Wanneer een gloeilamp per 800 lumen per 60w gebruikt zal een LED voor diezelfde 800 lumen maar 10w gebruiken. De Gloeilamp zal 1 jaar meegaan terwijl de LED er gemiddeld 20 kan meegaan. 

4. Oververhitting

LED lampen worden amper warm, vergeleken met gloeilampen, die enorme hitte afgeven.

5. Geen goede Lichtkwaliteit

De juiste keuze van lampen met juiste kenmerken (kelvin, wattage, Lux waarde, IP waarde,…)  kan zorgen voor de optimale verlichting voor jouw ruimte.

Flikkerende lampen, oververhitting, goedkope en slechte kwaliteit, incompatibel met bestaande armaturen,..

1. Incompatibiliteit : De bestaande bedrading of stopcontacten zijn niet compatibel met de nieuwe.

2. Goedkope en slechte kwaliteit : Op deze manier kan er niet verzekerd worden dat de levensduur lang of de lichtkwaliteit goed zal zijn.

Aangezien wij bij VIBRANT alles zelf produceren, kunnen we verzekeren dat de kwaliteit van de hoogste soort is.

3. Flikkerende lampen : Flikkerende lampen hebben meer als 1 nadeel, denk maar aan verminderde concentratie of alertheid. 

Bij vibrant zijn al onze armaturen 100% flikker-vrij. 

4. Oververhitting : Als de verstrooiing van het licht niet correct gebeurd, gaat de levensduur van je LED automatisch verkorten. Dat samen met slechte prestatie van de LED.

Onze installateurs hebben minstens 4 jaar ervaring in de meest uiteenlopende toepassingen. En hun vakkennis verzekeren dat alles helemaal correct verloopt en u zich geen zorgen hoeft te maken.

Wanneer je LED verlichting buiten gaat gebruiken moet je best rekening houden met bepaalde gegevens : 

IP-waarde : Deze waarde geeft aan wat de beschermingsgraad van een armatuur is tegen vloeistof, vocht, binnendringende voorwerpen en stof.

Het is belangrijk om te verzekeren dat je armatuur hiertegen bestand is en zekerheid kan bieden over de levensduur van je armatuur. 

IK-klasse : Deze waarde toont de mate van slagvastigheid van een armatuur.

De IK-klasse is van belang voor armaturen die ook nog eens in een industriële omgeving gebruikt worden en tegen een stootje moet kunnen. 

Gebruik dus LED armaturen die een hoge IP-waarde en IK-klasse hebben. Lees meer in detail op deze pagina.