We hebben zonlicht nagebootst.

Wij kozen er voor om een uitgebalanceerde en weldoordachte combinatie van alle referentiekleuren in het lichtspectrum te gebruiken. Zo ontwikkelden we het baanbrekende CRI evo 98: elke lamp bootst het zonlicht qua kleurweergave na, met een minimale tot geen blauw licht piek voor het respect van het welzijn en het bioritme van mens en dier.

Zonlicht is noodzakelijk

Lees meer over het belang van blootstelling aan zonlicht.

Gezonde LED verlichting

Hoe zorgen wij nu voor gezondere verlichting bij VIBRANT?

Specificaties bij VIBRANT

Ontdek welke specificaties wij bij VIBRANT in onze armaturen implementeren.

Zonlicht is noodzakelijk

De mens haalt maar liefst 2/3 van zijn energie uit licht. Amper 1/3 van onze energie komt uit voeding. Heb je weinig fut? Dan kan het wel eens zijn dat je te weinig zonlicht krijgt.

En dit is niet zo gek, als je bedenkt dat je waarschijnlijk – net zoals vele anderen – minstens 12 uur aan kunstmatig licht wordt blootgesteld: op het werk, op school, in de winkel, thuis,… 

Wat als verlichting net wat meer deed? Wat als jouw verlichting zorgt voor jouw gezondheid, en hoofdpijn, concentratiestoornissen en andere, alledaagse kwaaltjes, kon wegnemen? VIBRANT LED Lights ontwikkelde gezonde verlichting, dankzij jarenlang onderzoek om de LED-technologie eenvoudigweg aan te passen aan de noden van de mens. 

Gezonde LED verlichting

Tot op heden is LED-technologie nog maar slechts beperkt gereglementeerd. De huidige regelgeving gaat voornamelijk over de kwaliteit van componenten en de energiebesparing, maar er werden nog geen algemene standaarden bepaald om de impact van de straling op de gezondheid in te perken. Nochtans is dit het meest belangrijke aspect voor de mens, want licht beïnvloedt allerlei belangrijke lichaamsprocessen en zorgt voor de handhaving van ons slaap- en waakritme.

Al van bij het idee om het bedrijf op te starten werd duidelijk dat – naast kwaliteit – gezondheid een zeer belangrijke factor zou worden bij de uitwerking van het assortiment. Want draai het of keer het, het belangrijkste kapitaal van een onderneming is zijn personeel. Elke investering in gezondheid en welzijn is de enige juiste keuze om productiviteit op lange termijn te waarborgen.

Technische specificaties bij VIBRANT

Dankzij de gebundelde skills van Danai en Xavier, zag het visionair en uniek concept van VIBRANT LED Lights het licht. Na jaren grondig technisch en wetenschappelijk onderzoek ontwikkelden zij LED armaturen van de hoogste kwaliteit, én die bevorderend werken voor de gezondheid dankzij een uitgekiende mix van technische specificaties.