retail

De nieuwste armaturen voor de retailsector maken gebruik van geavanceerde technologieën om een heldere, energiezuinige en aantrekkelijke verlichting te bieden. Door gebruik te maken van krachtige LED’s en slimme lichtregelsystemen, bieden deze armaturen een hoge lichtopbrengst en besparen ze op energiekosten. Bovendien hebben ze vaak een stijlvol design dat past bij de branding van de winkel

Ontdek meer

Wist je dat we kopen op basis van emoties en niet op basis van logica?

En wist je dat we zo’n 95% van onze beslissingen onbewust maken, en dat we meer dan 80% van de producten in ons winkelmandje uitkiezen tijdens het winkelen?

Winkelinrichting werkt op het onbewuste door de klant in de juiste sfeer te brengen, net zoals geur en muziek dat doen.

Verlichting biedt hier een opmerkelijke meerwaarde, want licht heeft de grootste impact op de uitstraling van je winkel, de presentatie van je producten en het creëren van een aangename winkelervaring bij je klant.

Daarom is verlichting een belangrijke tool binnen neuromarketing om zo de verkoop te stimuleren.

Kleur, kleur en nog meer kleur!

Onder het witte, kunstmatige licht van de klassieke TL- of LED verlichting zien tomaten en aardbeien er bijvoorbeeld minder aantrekkelijker uit en komen de mooie kleuren totaal niet tot hun recht. Sterker nog, verlichting heeft ook nog eens effect op de versheid en de houdbaarheid van sommige levensmiddelen.

Vlees wordt bijvoorbeeld snel grauw onder het effect van koelmeubelverlichting.

 

Kleur en lichtkwaliteit

De meeste leveranciers bieden een standaard lichtkwaliteit met een CRI 80. VIBRANT LED Lights wou een stap verder gaan en ontwikkelde, na jaren onderzoek en testing bij retailers, het unieke CRI98 evo, die staat voor een extreem hoge lichtkwaliteit met een extra coating voor levendige kleuren en een extra coating tegen vleesverkleuring. Een ongeziene lichtkwaliteit op de markt!

Hierdoor zien levensmiddelen er extra sappig en lekker uit, en wordt de verkoop gestimuleerd, maar ook kledij, bloemen en andere producten komen tot hun recht.

 

Licht als partner in de verkoop

De invloed van verlichting op de sfeer is uniek. Licht brengt de klant immers in een bepaalde “mood” en draagt bij tot de klantbeleving. Naast sfeer creëren, kan verlichting ook het tempo van de klant doorheen de winkel bepalen.

Studies tonen aan dat wanneer je een gangpad minder verlicht en de focus verplaatst naar de rekken, de klant automatisch trager stapt en zijn aandacht meer op de producten vestigt. Door verlichting op een weldoordachte manier te plaatsen in jouw verkooppunt wordt licht een krachtige partner binnen jouw verkoopstrategie.

Met deze kennis hebben wij speciale armaturen ontwikkeld die de focus op de rekken legt en deze van boven tot onder egaal verlicht.

Extra’s
van VIBRANT
LED Lights

Omdat gezondheid ons stokpaardje is, gingen wij nog een stapje verder.
Zo filterden we de blauwe lichtpiek uit al onze armaturen en zorgden we er voor dat deze 100% flikkervrij zijn.

Ogen worden minder snel vermoeid en het visueel comfort van klanten en medewerkers wordt aanzienlijk verhoogd.
Vermoeidheid en hoofdpijn nemen af en de concentratie en het humeur wordt verbeterd.

een greep uit onze realisaties

waarom vibrant led lights?